Wist je dat YouTube na Google de grootste zoekmachine ter wereld is? Hoger scoren in Google kan heel goed met video op YouTube. Van alle sociale netwerken, waartoe we YouTube ook mogen rekenen, is het videoplatform de enige die zonder inlog van de gebruiker zorgt voor zichtbaarheid via zoekopdrachten in Google. Dus wil je met je organisatie gevonden worden op internet, dan mag videomarketing niet ontbreken in je marketingmix.

Beelden zeggen nu eenmaal meer dan 1000 woorden en zeker bewegende beelden vormen de perfecte kennismaking met uw organisatie. Natuurlijk moet er wel goed nagedacht worden over welk type video het beste aansluit bij jouw boodschap en doelgroep. En ook niet geheel onbelangrijk: de video moet van goede kwaliteit zijn. Want een video is snel gemaakt, maar als deze amateuristisch oogt doet dit het imago van je organisatie weinig goed. Hoger scoren in Google is dus één ding, maar vergeet daarna niet kwalitatieve inhoud te bieden met professioneel geschoten en gemonteerde video.

Ik kan je helpen met het maken van een professionele, doelgerichte video. Maar mocht je nog niet overtuigd zijn van de kracht van videomarketing, dan geef ik je graag 5 argumenten om online video te overwegen:

1. Mensen zijn visueel ingesteld

Als een foto al méér zegt dan 1000 woorden, hoeveel méér zegt een goede video dan? Moet je nagaan hoe krachtig de combinatie van bewegend beeld, tekst én geluid is! Niets trekt zo goed de aandacht als video. Een zoekmachine als Google weet dat, het is niet voor niets dat het videoplatform YouTube in 2006 door hen is overgenomen in 2006 voor de lieve som van €1.300.000.000.

2. Je boodschap wordt beter onthouden dankzij video

Het is al meerdere malen onderzocht en telkens weer blijkt dat mensen zich meer persoonlijk aangesproken voelen door een video en de boodschap vaak ook beter onthouden. Het is dus aan te raden om video te gebruiken in je marketing.

3. Hogere conversie

Uiteindelijk wil je dat je marketing tot actie leidt: een offerteaanvraag, telefonisch contact, een bestelling. Praat eens met organisaties die al ervaring hebben met videomarketing: zij zullen je vertellen dat het gebruik van video tot meer bezoekers via Google en hogere conversies (en dus meer omzet) leidt. Doordat video meer aandacht trekt, persoonlijker is én een beter beeld geeft van je organisatie of product. Bovendien is het hosten van video’s online voor iedereen gratis via YouTube.

4. Video’s worden snel gedeeld => Hoger scoren in Google!

Een video is eenvoudig te delen via social media. Gratis reclame, wie wil dat nu niet? Zonder hoge kosten kan je veel mensen bereiken die via andere (offline) kanalen veel moeilijker te bereiken zijn. Daarbij komt dat als iemand je video deelt, dit in het netwerk van die persoon wordt gezien als een persoonlijke aanbeveling. Video’s op YouTube zijn voor de kijker heel makkelijk te delen, wat weer helpt met hoger scoren in Google.

5. Doelgericht adverteren met een klein budget

Via YouTube kan je ook met een klein budget heel effectief adverteren, door je video te tonen aan een hele specifieke doelgroep (bijv. alleen aan 30-65 jarige mannen in de regio Emmen met een interesse voor marketing).

Hoger scoren in Google met video op YouTube

Ook gebruikmaken van de voordelen die een professionele video op YouTube kan bieden voor je bedrijf, instelling of andere organisatie? Ga het gesprek eens aan met Hadders Media, wij zijn gevestigd in Emmen, maar werken door heel Nederland. Wij zijn telefonisch, per e-mail en via de contactpagina bereikbaar. Met een schat aan ervaring en een passie voor video kunnen wij ook u van dienst zijn.

Uw videograaf: Otto Hadders

 

Otto Hadders, videograafAls tiener maakte ik in begin jaren ’80 mijn eerste video’s – toen nog letterlijk ‘knip en plakwerk’. In 2005 ben ik gestart met Hadders Media. Aanvankelijk als aanbieder van trouwfilms, maar inmiddels vooral gespecialiseerd in (online) bedrijfsvideo’s. Als één van de eerste videograven film en monteer ik in 4K UltraHD beeldkwaliteit (3840×2160). Mijn passie is het om hoogwaardige videoproducties te maken en betaalbaar te blijven voor zelfstandigen en het MKB. In mij vindt je een betrokken videoprofessional die met je meedenkt, afspraken nakomt en werkt tegen eerlijke tarieven.

Otto Hadders met videocamera

Meer weten?
Laat uw telefoonnummer achter, dan zal ik z.s.m. contact met u opnemen!

Je gegevens worden uitsluitend gebruikt om contact met je op te nemen, zie ook onze privacyverklaring.

Invalid Email
Invalid Number

Enthousiast? Deel deze pagina dan met uw netwerk:

Klanten waarderen mij met gemiddeld een 9,4!